Fem basplagg du behöver i din garderob

CHRISTINASFATSHION

Basplagg har jag alltid tyckt varit lite tråkigt, jag är den som hellre köpt den där tredje klänningen i chockorange eller den där mönstrade kavajen på rea. Jag har dock på senare tid upptäckt magin med basplagg och hur de kan göra garderoben mer mångsidig och ge dig möjligheten att bära den där mönstrade kavajen till fler än en outfit! Det som kan vara svårt med basplagg är att hitta de som har bra kvalité, som sitter bra, håller bra och som inte förändras första gången du tvättar det.

Basplagg ska vara tidlösa, matcha stora delar av din garderob och ta fram de bästa i dina andra plagg.De ska göra din garderob mer flexibel och kanske behöver du inte köpa så många nya plagg när sommaren/vintern kommer utan bara matcha dina kjolar och byxor på ett annat sätt. Här kommer fem tips på basplagg som jag tycker är ovärderliga i en garderob!

1. Leggings

Låt oss vara ärliga, leggings gör i princip alla andra byxor onödiga… Jag gillar leggings med hög midja, hög elasticitet, hållbarhet (vi vill inte att det ska vara hål i grenen efter 2 användningar eller att svarta leggings snart ser urtvättat gråa ut) och de får gärna vara riktigt tighta även nere i benslutet. Mina absoluta favoriter är de från KappAhl, de håller bättre än alla andra jag provat, rullar inte ner i midjan och är sköna att strosa runt i ungefär alla dagar i veckan. De finns i stl L-3XL och kostar 199 kr, klicka på bilden för att komma direkt till plagget!

leggings

2. Enfärgade toppar/linnen.

Enfärgade överdelar i enkla snitt är ett måste i varje fashionistas garderob och behöver inte nödvändigtvis alltid vara svarta, gråa eller vita. Har du en stil där du bär mönster och färger kan en gul topp som fångar upp en färg i ett mönster vara mycket snyggare än en enkel vit topp. Jag tycker det kan vara bra att ha enfärgade överdelar både utan ärm, med kort ärm och med hellång ärm för att kunna variera med kjol eller byxa. En “vinterkjol” kanske kan lättas upp med ett linne och även fungera på sommaren? Här kommer tips på några varianter, klicka på bilden för länk till plaggen.

Skärmavbild 2016-11-06 kl. 19.51.06

3. Koftor

De flesta garderober behöver en eller ett par bra koftor/cardigans. Jag tycker det är bra att i alla fall ha en stickad variant och en trikåvariant samt lite variation i längd för att kunna kombinera med alla plagg under alla årstider. Här är lite tips på ett par baskoftor, klicka på bilden för länk till plaggen.

Skärmavbild 2016-11-06 kl. 20.02.55

 

4. Pennkjol/Cirkelkjol

En enfärgad pennkjol och en enfärgad utställd kjol passar till alla dina toppar och är perfekta resekamrater när du vill resa lätt men ha stora valmöjligheter. Nedan ser ni två kjolar från Asos Curve, pennkjolen hittar ni här och den utställda kjolen hittar ni här.

baskjolar

5. T-shirt klänningen

En lös, rak eller lätt utställd enfärgad klänning är bra basvara i garderoben och kan kombineras i oändlighet med resten av garderobens färger och mönster. Enligt mig finns de bästa T-shirt klänningarna på Asos Curve och de får ständigt in nya i olika tyger och färger, sök bara på “Curve T shirt dress” så får du upp en rad alternativ. Den på bilden nedan är ribbad och hittas här.

ribbeddress

Förutom dessa fem kategorier finns det förstås en rad andra viktiga och fina basplagg och jag letar fortfarande efter de perfekta jeansen (som inte rullar ner och som är tighta längs hela benet) och den perfekta oversiziga vita skjortan. Har ni tips på skjortor, jeans eller något annat i basväg så kommentera gärna och länka!

Spara

Spara

Flattr this!

Optimistisk norrländska med civilingenjörsexamen i rymdfysik som vill sprida fat acceptance över världen och det iklädd nått typ av sjok som fladdrar fint i vinden! Är därför delägare, redaktör, skribent, stylist och modell på FeTT. Jobbar annars som ledare inom industrin och fritiden spenderas ofta gosandes med närmsta hund eller i den vedeldade bastun i byn. Klädintresset har resulterat i en mega-garderob som lever sitt eget liv och regelbundet slänger ut kläder och accepterar nya plagg. Söker ni på Instagram så heter jag valflickan och maila mig gärna på christina.lovgren@fettmagazine.com om ni funderar över något!

3 Comments

 • Reply November 9, 2016

  Miss Baby Peaches

  H&M hade ett par jeans som hette Skinny High Jeans som jag tyckte var alldeles fantastiska. De satt kvar i midjan, var tajta längst med HELA benet och var i en perfekt jeansfärg. Jag hann köpa ett par och nu finns de inte mer. Jag är SÅ besviken!

 • Reply November 12, 2016

  Åse

  Jag upptäckte nyligen Zizzi´s jeans. De har ju inte så värst många butiker men rekomenderar att prova deras jeans om man springer på en Zizzi-butik.
  Jag testade tex en modell som inte satt alls bra tyckte jag men butiksbiträdet sa att de satt bra om jag bara tog ett par med en längre beninnerlängd på. Jag testade och hon hade så rätt. Hade jag köpt dom på nätet jade jag ju inte tänkt tanken att pröva samma modell med längre ben och tro att helhetsintrycket skulle bli annerlunda så därav att jag rekomenderar att testa i butik. =)

 • Reply November 13, 2016

  Anna Wiksten

  H&M har jeans som heter Shaping och jag köpte för kanske ett och ett halvt år sen ett par skinny regular waist. De är superstretchiga, sitter som berget och midjan som sitter i navelhöjd rullar inte ner. Jag har egentligen väldigt svårt för shapewear men de här var ett riktigt bra köp.

Leave a Reply

Comment policy                                                                                                                                                                                     This is a fat safe zone - We will not allow any fat phobic/racist/homophobic and or misogynistic content! Further more - Be kind to each other, any offensive or mean comments will be deleted. We also want to deter you from writing anything about diets, weight loss and or "helpful" tips about health. We are not interested!                                                                                                                                           Kommentarpolicy                                                                                                                                                                              Det här är en viktfri zon. Vi kommer inte tillåta fettfobiska/rasistiska/homofobiska eller misogyna kommentarer. Vidare - Var snälla mot varandra, kränkande eller elaka kommentarer kommer raderas. Vi vill också be er att undvika kommentarer om dieter, viktnedgång eller "hjälpfulla" kommentarer om hälsa. Vi är inte intresserade!